Een ‘wildcard’ voor Saoedische voetbalclub in de Champions League vanaf 2025?

Het kan maar zo! Als het tenminste aan de Saoedische voetbalbond ligt. Die willen namelijk heel erg graag dat er vanaf 2025 een Saoedisch voetbalteam mee kan doen aan de Champions League. Daarover zouden momenteel al gesprekken met de UEFA gevoerd worden volgens Italiaanse media.

Volgens het Italiaanse Calcio Finanza zou dit dan moeten gebeuren via een ‘wildcard’ omdat teams uit Saoedi-Arabië reeds meespelen aan de AFC Champions League (de CL voor clubs uit Azië & Australië). Daarnaast willen de Saoedi’s gebruikmaken van de nieuwe opzet van de Champions League vanaf 2024/25. Dan doen er namelijk 36 voetbalclubs mee. Als deze wildcard er gaat komen betekend dit dat er wel 1 voetbalclub moet plaatsmaken voor een team uit Saudi-Arabië.

Neymar weer te zien in de Champions League?
De UEFA kennende zou het zomaar eens kunnen gebeuren. Helemaal als de sjeiks hun portemonnee trekken. Daar is de UEFA altijd al gevoelig voor geweest. Geld! Op deze manier zien we wellicht Neymar (die deze zomer vertrok van PSG naar Al-Hilal) snel wel weer terug in de Champions League.