Serie A

De Serie A is de hoogste afdeling in het Italiaanse betaald voetbal. Het bestaat al sinds 1929 en is altijd beschouwd als een van de grootste en sterkste competities in Europa. In 2021 werd de competitie door de IFFHS uitgeroepen tot nummer drie van sterkste nationale competities ter wereld en de tweede sterkste van Europa.

Serie A & Sorare
In juli ’22 werd er door de Serie A en Sorare een meerjarige deal gesloten. Deze meerjarige deal stelt Sorare in staat om gebruik te maken van zijn groeiende Italiaanse fanbase en de fervente supporters van de meest prestigieuze voetbaldivisie van Italië. Hoewel Sorare pas sinds 2019 bestaat, is de Serie A de 12e voetbalcompetitie die samenwerkt met het bedrijf, waaronder La Liga, Bundesliga en Major League Soccer (MLS). AS Roma was in februari 2020 de eerste Italiaanse club die zich aansloot bij Sorare.

Hoewel de Serie A dus relatief laat bij Sorare kwam in vergelijking met zijn collega’s, is de competitie ook actief geweest in de blockchain-ruimte. Het heeft een doorlopende crypto-fantokendeal met Socio en werkt samen met voetbaluitgever OneFootball om NFT’s met Serie A-voetbalmomenten uit te brengen.

(LIVE) Check hier ALLE Europese competities:

– Champions League – Europa League – Conference League – Eredivisie – Bundesliga – Premier League – LaLiga – Serie A – Ligue1 –

Registreer jezelf NU bij ‘The Flying Dutchman’ en voorspel ALLE Europese voetbalwedstrijden uit o.a. de Eredivisie, Bundesliga, Premier League en Serie A. Maak ook GRATIS je eigen voetbalpoule(s) aan om te spelen met je vrienden, collega’s of familie en WIN mooie prijzen!”
Jeroen Otten (‘The Flying Dutchman’)
Privacy van 'The Flying Dutchman'